Diana Svensson

Banken erbjuder endast kreditkort från Mastercard, men behöver VISA för att handla på nätet

saknar mitt visa-kreditkort

Jag har nog stött på ett problem som troligtvis inte är så speciellt vanligt, men för mig är det sjukt störigt då det kräver att jag måste låna någons kreditkort för att göra ett köp. Det finns nämligen en handlare i Hong Kong som jag beställer skönhetsprylar från, betydligt billigare än här i Sverige och det är dessutom märkes samt original. De flesta skulle skrika till nu och säga att det är kopior, men så är det inte och jag vill helst inte avslöja just denna handlare då det är mitt lilla guldkorn.

Men i alla fall så jag alltid haft VISA-bankort förut och det har aldrig varit några problem då just denna handlare tar denna typ av bankkort/kreditkort. Men sen beslutade Swedbank för ett eller två år sen att byta kreditkorts-leverantör och gick över till Mastercard för att de antagligen gav ett bättre erbjudande till banken. Det är här problemen börjar uppstå och när jag sedan får mitt nya kreditkort från banken d.v.s. Mastercard, så inser jag att denna handlare ej tar Mastercard…

Fått låna VISA-kreditkort från mamma

Nu har jag kunnat lösa detta genom att låna mammas kreditkort då hon har VISA från Länsförsäkringar, men det börjar märkas nu att det är inget hon uppskattar direkt. Det finns egentligen bara två alternativ som jag kan komma på och det är att antingen byta bank eller fixa något kreditkort från någon annan leverantör.

Det bästa hade varit om banken (Swedbank) hade erbjudit sina kunder att välja själv vilket kreditkort som passar bäst?, VISA har dessutom bättre reseförsäkringar inbakat i sina kort och hade troligtvis varit det bästa alternativet för mig…

Nu tror jag inte att detta är ett speciellt vanligt problem och det är egentligen det enda jag problemet jag har stött på gällande vilket kreditkort en handlare tar. I Sverige tar de flesta handlare vilket kreditkort som helst, men i utlandet är det inte alls samma. Men de har ju inte Klarna där…

Jag är inte alls sugen på att byta bank för det tar alldeles för mycket tid och ork från mig. Den orken finns inte just nu och det är ändå en hel del som måste uppdateras och ändras. Så som t.ex. utbetalningskonto för skatteverket, försäkringskassa med mera.

Just nu kollar jag på att fixa ett riktigt kreditkort d.v.s. allt man köper dras på kredit och inte direkt från bankkontot som med ett bankkort?. Jag har nu letat efter kort på nätet och kommit fram till att ett kreditkort från Bank Norweigan eller Ikano banken är det bästa för mig. Jag vill bara komma åt ett kreditkort med VISA och som inte har några årliga avgifter, så att jag i alla fall kan shoppa i utlandet ett par gånger per år när jag gör mina beställningar.

Jag tror det blir det absolut enklaste för min del och dessutom har VISA-kreditkort betydligt bättre förmåner än Mastercard. Dessutom har de någon som kallas för blippa d.v.s man kan dra kortet för småsummor utan att slå in koden.