Diana Svensson

Snacka om snösmocka

Snacka om vilken snösmocka vi fick nu och jag som trodde våren var på väg in lite tidigare än normalt. Vi hade nämligen fått lite snödroppar ute i trädgården precis, men dessa lär väl vara helt döda nu och troligtvis dröjer det nu några veckor innan vi får se lite grönt igen.

Är ens snösmocka ett korrekt ord?

Jag är relativt glad i snö så för min del är det inte så jobbigt, i alla fall inte i jämförelse med vad andra personer verkar tycka just nu. Så här mycket snö har vi inte haft på evigheter och varför inte då passa på och njuta lite över all snö en stund.

Jag har inte heller löptränat under hela vintern så jag känner mig lite stressad över att behöva komma igång med träningen igen, helst snarast. Skäms lite för vi har ju löpband hemma och jag har 15 minuter till gymmet, men har ändå inte lyckats hålla igång löpträningen. Får jag inte springa ute i naturen så trillar min träning ihop som ett korthus och springa på ett löpband är något av det tråkigaste som finns.

Men det är tyvärr är ingen ursäkt och jag borde ha tagit mig själv i kragen ett par dagar i veckan för att få in några träningspass.

Nu är det dags att ta en långrunda i snön med hundarna, de är som galningar nu när det finns 40 cm snö att hoppa genom.